Розігріваюча суміш спецій для супів з бобових, для смажених закусок, соусів, овочевих салатів . Добре при застуді і ШКТ.
Гарам масала – традиційна приправа східної кухні, яка підкорила серця гурманів усього світу. Як і каррі, гарам масала практично універсальна по сфері кулінарного застосування. Вона являє собою порошок шоколадно-коричневого, світло-коричневого або коричнево-зеленуватого кольору, має гостро-солодкий смак і горіховий запах.
Склад: коріандр, кумін, перець чилі, чорний перець, касія, гвоздика, чорний кардамон, фенхель, мелений імбир, трифала, кмин.
Гарам масала ідеально підходить до страв з курки, овочів, фруктів, рису, бобових (сочевиці, квасолі, гороху): закусок, салатів, супів, рагу, а також до різних соусів. Гарам масалу додають в солодку випічку: вівсяне і гречишное печиво, пироги з ягідної, яблучної, грушевої або гарбузовою начинкою, пудинги, кекси, а також в кляр (рідке тісто), в якому обсмажують шматочки овочів чи фруктів. Приправою ароматизують трав'яні чаї, соки, фруктові напої.
Гарам масалу рекомендується додавати в кінці приготування страви або посипати нею страву перед подачею на стіл.
Застосування в лікувальних цілях:
Гарам масала – хороший засіб для профілактики простудних і респіраторних захворювань, особливо у зимовий час. Аюрведична кулінарія використовує цю пряну суміш для приготування лікувальних страв, очищають організм від шлаків і токсинів. Також рекомендується вживати гарам масалу при різних захворюваннях травного тракту.
Алхімія кохання: в Індії гарам масалу називають спецією любові. У 2005 році в Боллівуді навіть зняли комедію «Гарам масала» («Любов зі спеціями») про красавчику-початківця, який одночасно примудрявся зустрічатися з чотирма дівчатами і свою холостяцьку квартиру перетворив на справжній гарем.
Цікавий факт: у перекладі з мови хінді назва приправи «гарам масала» означає «гаряча суміш спецій». Сучасна фармакологія підтверджує: пряні трави, що входять до складу гарам масалов, діють согревающе, оскільки сприяють поліпшенню циркуляції крові
Основні | |
---|---|
Виробник | MDH |
Країна виробник | Індія |
Тип спецій | Приправа для страв з рису |
Упаковка | Поліпропіленовий пакет |
Вага | 100 г |
- Ціна: 149 ₴