АСАФЕТІДА
Ароматична смола коренів рослини Ferula asafoetida
Застосування в кулінарії
Асафетіда має специфічний смак і володіє різким пряним запахом, чимось нагадує запах цибулі або часнику. Асафетіда завжди вживається в дуже малій кількості і, як правило, перед тим, як додати в блюдо, її обсмажують в олії. Досить щіпки асафетиди, щоб надати апетитний аромат будь смаженою закусок, страв з овочів і рису, а також супів, вінегретами і салатів. Особливо широко вживається асафетида з рисом як самостійно, так і в поєднанні з іншими прянощами (імбир, куркума, кумін). При цьому різкість і неприємні відтінки запаху асафетиди значно пом'якшуються. Особливо добре асафетіду застосовують у стравах з гороху, квасолі та інших бобових, так як вона допомагає засвоєнню рослинного білка і запобігає скупченню газів.
При приготуванні овочевих страв асафетида з успіхом замінює часник і цибулю, надаючи своєрідний смаковий відтінок їжі. Також сумісна з сиром, помідорами, буряком, картоплею, пшеницею, горохом, вівсом, перловкою, кукурудзою, пшоном, рисом і соєю. Головне, додаючи спеції в їжу не втратити почуття міри, так як в надмірній кількості вона може надати страві специфічний і неприємний запах і смак.
Дія: стимулятор травлення, вітрогінний, відхаркувальний. Володіючи гарячим якістю, асафетида розпалює вогонь травлення, виліковує відрижку і гази, покращує апетит і тонізує організм, підвищуючи розумову і фізичну активність.
Аюрведа відносить асафетіду до одного з найсильніших антимікробних і бактерицидних засобів. Вона ефективна для видалення внутрішніх паразитів. Аюрведа рекомендує асафетіду для лікування гінекологічних захворювань і при статевому безсиллі. Вона допомагає при запізнілих і хворобливих менструаціях, полегшує біль і знімає спазми.
Спеція ефективно використовується як допоміжний засіб при лікуванні поліартриту, радикуліту, артрозу і остеохондрозу.
Як правило асафетида продається вже розведеної з борошном (інакше злипається) в концентрації 30 або 50%. Стовідсоткова асафетида має дуже різкий запах.
Енергетичні характеристики: гостра/гірка/гаряча.
Застосування асафетиди при проблемах зі здоров'ям:
Суглоби, м'язи: Якщо пити асафетіду в гранатовому соку, вона допомагає при розтягуванні м'язів і від болю в нервах, викликаних, наприклад, спазмами або паралічем.
Органи дихання: Якщо розчинити асафетіду у воді і пити ковтками, вона негайно прочищає голос і допомагає від хронічної шорсткості горла.
Гази в шлунково-кишковому тракті: Кардамон мелений, фенхель і асафетіду заварити 1 ч. л. в рівних частинах на 1 склянку окропу. Коли трохи охолоне – випити.
Жіночі захворювання: Асафетида застосовується при безплідді, загрозу викидня, хворобливих менструаціях і білях: пучку асафетиди підсмажити в топленому маслі (олії дхі ), змішати з 0,5 склянки козячого молока і 1 ч. л. меду. Приймати 3 рази в день протягом місяця. Оскільки асафетіда покращує травлення і діє як тонізуючий засіб, її також рекомендують жінкам у післяпологовий період, коли організм потребує додаткової підтримки. Краща підтримуюча формула після пологів в Аюрведі – Соубхагья шунти пак.
Зубний біль: Якщо немає можливості отримати допомогу зубного лікаря, розчиніть асафетіду в половині чайної ложки лимонного соку, злегка нагрійте. Умочіть в розчин ватний тампон і покладіть її на хворий зуб. Біль вщухне.
Ангіна: Полоскання горла: щіпка асафетиди і куркуми по 0,5 ч. л. на склянку теплої води.
Протипоказання: не слід зловживати пряністю при високій температурі, підвищеній кислотності, вагітності, кропив'янці, висипу.
АСАФЕТІДА
Ароматична смола коренів рослини Ferula asafoetida
Застосування в кулінарії
Асафетіда має специфічний смак і володіє різким пряним запахом, чимось нагадує запах цибулі або часнику. Асафетіда завжди вживається в дуже малій кількості і, як правило, перед тим, як додати в блюдо, її обсмажують в олії. Досить щіпки асафетиди, щоб надати апетитний аромат будь смаженою закусок, страв з овочів і рису, а також супів, вінегретами і салатів. Особливо широко вживається асафетида з рисом як самостійно, так і в поєднанні з іншими прянощами (імбир, куркума, кумін). При цьому різкість і неприємні відтінки запаху асафетиди значно пом'якшуються. Особливо добре асафетіду застосовують у стравах з гороху, квасолі та інших бобових, так як вона допомагає засвоєнню рослинного білка і запобігає скупченню газів.
При приготуванні овочевих страв асафетида з успіхом замінює часник і цибулю, надаючи своєрідний смаковий відтінок їжі. Також сумісна з сиром, помідорами, буряком, картоплею, пшеницею, горохом, вівсом, перловкою, кукурудзою, пшоном, рисом і соєю. Головне, додаючи спеції в їжу не втратити почуття міри, так як в надмірній кількості вона може надати страві специфічний і неприємний запах і смак.
Дія: стимулятор травлення, вітрогінний, відхаркувальний. Володіючи гарячим якістю, асафетида розпалює вогонь травлення, виліковує відрижку і гази, покращує апетит і тонізує організм, підвищуючи розумову і фізичну активність.
Аюрведа відносить асафетіду до одного з найсильніших антимікробних і бактерицидних засобів. Вона ефективна для видалення внутрішніх паразитів. Аюрведа рекомендує асафетіду для лікування гінекологічних захворювань і при статевому безсиллі. Вона допомагає при запізнілих і хворобливих менструаціях, полегшує біль і знімає спазми.
Спеція ефективно використовується як допоміжний засіб при лікуванні поліартриту, радикуліту, артрозу і остеохондрозу.
Як правило асафетида продається вже розведеної з борошном (інакше злипається) в концентрації 30 або 50%. Стовідсоткова асафетида має дуже різкий запах.
Енергетичні характеристики: гостра/гірка/гаряча.
Застосування асафетиди при проблемах зі здоров'ям:
Суглоби, м'язи: Якщо пити асафетіду в гранатовому соку, вона допомагає при розтягуванні м'язів і від болю в нервах, викликаних, наприклад, спазмами або паралічем.
Органи дихання: Якщо розчинити асафетіду у воді і пити ковтками, вона негайно прочищає голос і допомагає від хронічної шорсткості горла.
Гази в шлунково-кишковому тракті: Кардамон мелений, фенхель і асафетіду заварити 1 ч. л. в рівних частинах на 1 склянку окропу. Коли трохи охолоне – випити.
Жіночі захворювання: Асафетида застосовується при безплідді, загрозу викидня, хворобливих менструаціях і білях: пучку асафетиди підсмажити в топленому маслі (олії дхі ), змішати з 0,5 склянки козячого молока і 1 ч. л. меду. Приймати 3 рази в день протягом місяця. Оскільки асафетіда покращує травлення і діє як тонізуючий засіб, її також рекомендують жінкам у післяпологовий період, коли організм потребує додаткової підтримки. Краща підтримуюча формула після пологів в Аюрведі – Соубхагья шунти пак.
Зубний біль: Якщо немає можливості отримати допомогу зубного лікаря, розчиніть асафетіду в половині чайної ложки лимонного соку, злегка нагрійте. Умочіть в розчин ватний тампон і покладіть її на хворий зуб. Біль вщухне.
Ангіна: Полоскання горла: щіпка асафетиди і куркуми по 0,5 ч. л. на склянку теплої води.
Протипоказання: не слід зловживати пряністю при високій температурі, підвищеній кислотності, вагітності, кропив'янці, висипу.
АСАФЕТІДА
Ароматична смола коренів рослини Ferula asafoetida
Застосування в кулінарії
Асафетіда має специфічний смак і володіє різким пряним запахом, чимось нагадує запах цибулі або часнику. Асафетіда завжди вживається в дуже малій кількості і, як правило, перед тим, як додати в блюдо, її обсмажують в олії. Досить щіпки асафетиди, щоб надати апетитний аромат будь смаженою закусок, страв з овочів і рису, а також супів, вінегретами і салатів. Особливо широко вживається асафетида з рисом як самостійно, так і в поєднанні з іншими прянощами (імбир, куркума, кумін). При цьому різкість і неприємні відтінки запаху асафетиди значно пом'якшуються. Особливо добре асафетіду застосовують у стравах з гороху, квасолі та інших бобових, так як вона допомагає засвоєнню рослинного білка і запобігає скупченню газів.
При приготуванні овочевих страв асафетида з успіхом замінює часник і цибулю, надаючи своєрідний смаковий відтінок їжі. Також сумісна з сиром, помідорами, буряком, картоплею, пшеницею, горохом, вівсом, перловкою, кукурудзою, пшоном, рисом і соєю. Головне, додаючи спеції в їжу не втратити почуття міри, так як в надмірній кількості вона може надати страві специфічний і неприємний запах і смак.
Дія: стимулятор травлення, вітрогінний, відхаркувальний. Володіючи гарячим якістю, асафетида розпалює вогонь травлення, виліковує відрижку і гази, покращує апетит і тонізує організм, підвищуючи розумову і фізичну активність.
Аюрведа відносить асафетіду до одного з найсильніших антимікробних і бактерицидних засобів. Вона ефективна для видалення внутрішніх паразитів. Аюрведа рекомендує асафетіду для лікування гінекологічних захворювань і при статевому безсиллі. Вона допомагає при запізнілих і хворобливих менструаціях, полегшує біль і знімає спазми.
Спеція ефективно використовується як допоміжний засіб при лікуванні поліартриту, радикуліту, артрозу і остеохондрозу.
Як правило асафетида продається вже розведеної з борошном (інакше злипається) в концентрації 30 або 50%. Стовідсоткова асафетида має дуже різкий запах.
Енергетичні характеристики: гостра/гірка/гаряча.
Застосування асафетиди при проблемах зі здоров'ям:
Суглоби, м'язи: Якщо пити асафетіду в гранатовому соку, вона допомагає при розтягуванні м'язів і від болю в нервах, викликаних, наприклад, спазмами або паралічем.
Органи дихання: Якщо розчинити асафетіду у воді і пити ковтками, вона негайно прочищає голос і допомагає від хронічної шорсткості горла.
Гази в шлунково-кишковому тракті: Кардамон мелений, фенхель і асафетіду заварити 1 ч. л. в рівних частинах на 1 склянку окропу. Коли трохи охолоне – випити.
Жіночі захворювання: Асафетида застосовується при безплідді, загрозу викидня, хворобливих менструаціях і білях: пучку асафетиди підсмажити в топленому маслі (олії дхі ), змішати з 0,5 склянки козячого молока і 1 ч. л. меду. Приймати 3 рази в день протягом місяця. Оскільки асафетіда покращує травлення і діє як тонізуючий засіб, її також рекомендують жінкам у післяпологовий період, коли організм потребує додаткової підтримки. Краща підтримуюча формула після пологів в Аюрведі – Соубхагья шунти пак.
Зубний біль: Якщо немає можливості отримати допомогу зубного лікаря, розчиніть асафетіду в половині чайної ложки лимонного соку, злегка нагрійте. Умочіть в розчин ватний тампон і покладіть її на хворий зуб. Біль вщухне.
Ангіна: Полоскання горла: щіпка асафетиди і куркуми по 0,5 ч. л. на склянку теплої води.
Протипоказання: не слід зловживати пряністю при високій температурі, підвищеній кислотності, вагітності, кропив'янці, висипу.
Основні | |
---|---|
Виробник | Punarvasu |
Країна виробник | Індія |
- Ціна: 78 грн.