Чорний кардамон протипоказаний при виразці. У великих кількостях не рекомендується вагітним. Не слід застосовувати у випадку індивідуальної непереносимості.
Обычно коробочки черного кардамона продают целыми. Они имеют довольно приятный аромат с легким оттенком дымка и камфары. Сфера применения черного кардамона в кулинарии очень широка. Пряности нужно время для полного раскрытия аромата, поэтому, как правило, его используют в блюдах с длительной тепловой обработкой. Особенно популярен кардамон в кухне Северной Индии. Его там включают практически во все традиционные пряные смеси, а в сочетании с миндалем и шафраном – обязательно добавляют в праздничные блюда из риса. Нередко его используют для ароматизации колбасных изделий.
Цю пряність додають у різноманітні напої. Приміром, у Франції кардамон додають лікери, в Індії з ним готують прохолодний кисломолочний напій. Китайці часто додають насіння кардамону в чай. Дуже часто кардамон додають у десерти і випічку. Німці готують з ним пасхальні паски і пряники «лебкюхен» з цукатами, мигдалем і медом. Жодна східна солодкість не обходиться без цієї пряності – пахлава та інша випічка, особливо з горіховою начинкою.
Разом з корицею і бадьяном кардамон добре поєднується з вареннями з волоських горіхів, груш, айви і слив. Добре підходить кардамон для м'ясних страв. Теплий димний аромат чорного кардамону не домінує в страву, а швидше розкриває і підсилює смак інших продуктів, так що його можна класти, не економлячи. Поєднання кардамону з мускатним горіхом чудово підходить до відварної риби цінних порід. Кардамон можна додавати цілими коробочками, а можна виймати чорні насіння і товкти їх або дрібно розмелюють.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Вага | 0.05 (кг) |
Дополнительные характеристики | |
Срок годности | 8.19 |
- Ціна: 117 грн.