
Імбир (15 gm) при застуді, грипі, нетравленні, блювоту, відрижку, болі в животі, ларингіті, артриту...
- Немає в наявності
- Код: Имбирь 20 грамм
24 ₴
Пряний, терпкий аромат імбиру зумовлений наявністю в ньому ефірним маслом (1,2 - 3%), а його пекучий смак залежить від наявності фенолоподобного речовини гингерола. Крім цього, імбир містить у собі всі незамінні амінокислоти, включаючи триптофан, треонін, лейзін, метіонін, феніланіну, валін та ін.
Смак: гострий/солодкий
Енергетичні характеристики: зігріваючий ВК - П +
Активні компоненти: ефірні олії (1-3%) , камфин, феландрин, цинеол, борнеол, цитрал, гінгерол.
Живить тканини: все.
Впливає на системи: травну, дихальну.
Терапевтична дія: загальнозміцнюючий, вітрогінну, потогінну, анальгетик (болезаспокійливе), відхаркувальний, протиблювотний.
Протипоказання: запальні захворювання шкіри, висока температура, кровотеча, виразки
Для лікування вживати у вигляді настою, відвару, порошку (250-500 мг). Імбир зміцнює пам'ять, лікує печінку, підсилює статеву потенцію, розсіює гази в кишечнику, розчиняє густу, липку слиз, що утворюється на стінках шлунка, кишок та інших органів. Всі ці чудодійні властивості імбиру обумовлені тим, що він містить велику кількість агні - біологічного «вогню», який управляє обміном речовин. Регулярне застосування імбиру в їжу в невеликих кількостях збільшує внутрішнє тепло, збуджуючи апетит і стимулюючи травлення, зігріваючи шлунок і кров. Як зазначає Мюнхенський журнал «Бунт»: «Імбир розріджує кров, за рахунок чого мозок краще забезпечується киснем. З цієї причини імбир дуже корисний людям, зайнятих інтелектуальною працею, журналістів, діячів мистецтва». Імбир є простим і ефективним засобом для зняття головного болю, при ударах, розтягненнях, болі в спині (радикуліт): у цих цілях використовується імбир у вигляді пасти (імбирний порошок + кілька крапель гарячої води), в компресах і лікувальних ваннах.
Імбир застосовують також при паралічі, жовтяниці, глистових захворюваннях, проносі і харчовому отруєнні. Імбир - КРАЩЕ
ЗАСІБ ПРОТИ ТОКСИНІВ. Якщо ви відчуваєте важкість у шлунку і млявість у всьому тілі, якщо ви часто втомлюєтесь та відчуваєте роздратування, якщо ваші очі втратили блиск, а шкіра має бляклий колір, якщо з рота погано пахне, і у вас немає апетиту, значить у вашому організмі занадто багато токсинів, які, відкладаючись в клітинах тіла, отруюють весь ваш організм і призводять до різних хвороб. Повернути апетит, гарний настрій, свіжий колір обличчя і ясність очей допоможе ІМБИРНИЙ ЧАЙ. ІМБИРНИЙ ЧАЙ корисний абсолютно всім. Він посилює травний вогонь, нейтралізує скупчилися в шлунку токсини і допомагає краще засвоювати їжу. Пити його слід невеликими ковтками до або після їжі. Крім усього іншого, імбирний чай -
ПРЕКРАСНИЙ ЗАСІБ ВІД ЗАСТУДИ! Він лікує запалення горла, кашель, нежить, закупорку легенів і бронхів. Якщо в кінці дня Ви відчуваєте втому або біль у всьому тілі, рекомендується прийняти ІМБИРНУ ВАННУ. Деякий час кип'ятіть 10 грам (1/5 пакета) загорнутих в марлю імбирних пластівців в одному літрі води і вилийте у ванну разом з марлевим мішечком. Така ванна поверне вам сили і красу, створить стан свіжості і розслабленості і полегшить біль у тілі. Імбир також допомагає при лікуванні артритів (завдяки своєму зігріваючу дію) і усуває спазми під час менструації (викликані переохолодженням).
Паста з меленого імбиру - гарне домашнє засіб при болях у м'язах і голові. Імбир приймають для припинення проносу, для усунення шкідливої дії отрут тварин. При чутливій до подразнення гортані імбир вживають разом з медом і мигдальним маслом. Імбир вживають як приправу і після їжі - для поліпшення перетравлювання їжі. Для цього беруть невелику кількість подрібненого імбиру (на кінчику ложки) або невеликий шматочок цілісного імбиру і, пожувавши у роті, повільно ковтають. Доза разового застосування імбиру всередину - близько 3 грам. Имбирь также широко применяется как специя в кулинарии. Особенно полезен он в холодную погоду и в холодном климате. Имбирь делает пищу легко усваиваемой и придает ей слегка островатый, пряный вкус. Его используют для приготовления сладостей, компота из груш, мармелада и засахаренных фруктов. Имбирь придает тонкий вкус супам, в особенности фасолевым, картофельным, а также соусам и всем видам рисовых блюд. Ломтик имбиря можно добавить во второе блюдо во время приготовления и вынуть его перед подачей на стол. А якщо при кип'ятінні молока додати один скибочку сухого імбиру (довжиною близько 2 см), у вас не буде проблем з його засвоєнням. Якщо ви маєте намір позбавити свій шлунок від токсинів і зробити своє травлення досконалим, Аюрведа рекомендує щодня з'їдати трохи імбиру. Корисно також жувати імбир після їжі - це очищає порожнину рота і створює у роті приємний запах.
Основні | |
---|---|
Виробник | Ямуна |
Країна виробник | Україна |
Тип спецій | Імбир |
Упаковка | Пакет з крафт-паперу |
Вага | 20 г |
- Ціна: 24 ₴