Шафран натуральний, крокус тичинки, 1 грам при хворобах статевої, нервової, дихальної системи, печінки і серця
- Готово до відправки
- Код: Шафран (1грам)
260 ₴
Шафран як спеція в кулінарії. Варто додати дещицю шафрану в блюдо, як воно набуде м'який золотистий колір і своєрідний запах. У європейській кухні шафран з успіхом застосовують для фарбування і ароматизації кондитерських борошняних виробів (печива, кексів, пасок, булочок) а також у виробництві сиру, солодощів, в стравах з рису, напоях і для додання акценту лікерів, мусів, фруктовим подливкам і кремів. На Близькому Сході, в італійській та іспанській кухні він займає важливе місце в рецептурі страв з рису (солодкі рисові пудинги, пряний рис, різні плови). Гурмани рекомендують перед вживанням трохи підсмажити жилки шафрану на сухій сковороді на слабкому вогні, потім розтерти в порошок і розмішати в столовій ложці теплого молока. Потім влити молоко в блюдо, яке треба ароматизувати.
Поряд з пряними властивостями, шафран ще і консервант. Їжа, яка зазвичай швидко прокисає, з шафраном добре зберігається кілька діб.
Смак: солодкий/гострий/гіркий/.
Енергетичні характеристики: охолоджуючий ВКП
Активні компоненти: пикроцин, шафранал, каротиноидный пігмент.
Живить тканини: плазма, кров, нервові клітини.
Впливає на системи: кровоносну, травну, жіночу статеву, нервову.
Терапевтична дія: очищає кров, підсилює статеве почуття, загальнозміцнюючий, відновлюючу, нормалізує менструальний цикл, вітрогінний, болезаспокійливе.
Протипоказання: вагітність (може спровокувати викидень), у великих дозах володіє наркотичною дією.
Шафран очищає нирки і сечовий міхур, розгладжує шкіру і покращує колір обличчя, зміцнює серце і нервову систему, допомагає при мігрені і виразці шлунка. Він зміцнює печінку, груди і органи дихання. Прийняття всередину 300 мг шафрану перед пологами дуже полегшує їх перебіг - це випробуваний засіб. Шафран з медом застосовують всередину для подрібнення каменів у нирках і сечовому міхурі. Примочки з шафрану допомагають при сильному головному болі і безсоння. У книзі "Йога трав" відомий знавець Аюрведи, Доктор Девід Фроулі пише, що шафран: "володіє якостями благості і духовної рівноваги і повідомляє серця людини енергію любові, відданості і співчуття. В силу цих духовних якостей шафран є ідеальної спецією для релігійних людей, які сповідують віддане служіння Богу". Шафран є прекрасним стимулюючим обмін речовин засобом, що збагачують всі тканини тіла. Він також виліковує і зміцнює серце і живить жіночі дітородні органи.
Застосування: застосовується у вигляді настою - на один літр води 4-6 тичинок, випити протягом дня;
додавати при кип'ятінні молока - 3-4 тичинки на півлітра;
додавати при приготуванні рису, каш, овочів - 2 тичинки на порцію
Як ні одна з трав, шафран допоможе вам позбутися від надлишку жовчі в організмі. Згідно Аюрведе, шафран корисний всім без винятку. Він володіє тонізуючою властивістю і живить всі клітини організму, головним чином, кров.
У поєднанні з гарячим молоком це вишукане засіб благотворно впливає на весь організм, особливо на зростання тонких тканин головного мозку, що дозволяє поліпшити пам'ять, роботу інтелекту, розуму і почуттів. Шафран має колосальну життєву силу - 5 жилок шафрану можуть змагатися зі склянкою лимонника, який за своїми лікувальними якостями навряд чи поступається женьшеню.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Тип спецій | Шафран |
Упаковка | Пластикова пляшка |
Вага | 1 г |
- Ціна: 260 ₴