Іван-чай – одне із самих улюблених і відомих з давніх часів, рослин нашої країни. Він вважався напоєм для підтримки ідеального здоров'я, заряджав бадьорістю і силою на цілий день. Рецепти відварів і настоїв з Іван-чаю передавалися з покоління в покоління і вважалося, що якщо щодня пити настій цієї рослини, він допоможе зберегти ясність розуму і фізичні сили до самої старості і охоронить від виникнення різних хвороб.
Іван-чай має заспокійливі, протизапальні, смягчительными, потогінні, обволікаючі, в'яжучими, жарознижувальними і ранозагоювальними властивостями. Стимулює процес кровотворення і діяльність серцево-судинної системи, регулює діяльність шлунково-кишкового тракту і підвищує захисні функції організму.
Не містить кофеїну, чудовий на смак.
- Лікарська рослина іван-чай робить загальний вплив на весь організм, відновлює сили і збільшує життєвий тонус людини.
- Добре допомагає як легкий седативний засіб, що використовується при депресіях, головних болях, порушення сну, для нормалізації стану після стресів або при мігрені і нервовому перенапруженні. Володіє м'якою дією і не викликає звикання.
- Застосовується як додатковий засіб для зняття нервової напруги.
- Іван-чай з успіхом застосовуються при різних захворюваннях шлунково-кишкового тракту, починаючи з лікування пародонтозу і карієсу в ротової порожнини і закінчуючи гастритами, виразками і коліт. Вони відновлює слизову цих органів, нормалізує обмін речовин і роботу кишечника.
- Благодаря выраженному противовоспалительному действию это растение – непревзойденный помощник при воспалительных заболеваниях респиторной и мочеполовой системы.
- Антиоксидантное действие – помогает вывести свободные радикалы из крови, препятствует их действию в организме и одновременно содействует очищению организма от шлаков и токсинов.
- Большое содержание витамина С и минералов. Его рекомендуют применять беременным женщинам и маленьким детям, он способствует повышению иммунитета и укреплению организма.
- Отваром иван-чая промывают открытые раны и гнойники.
Полезные свойства иван-чая объясняются высоким содержанием в нем таких веществ, как:
- витамин С – содержит рекордное количество аскорбиновой кислоты — 400 мг на 100 г, это в несколько раз больше, чем в лимонах и черной смородине;
- витамины группы В – именно этим объясняется выраженный положительный эффект при заболеваниях нервной системы;
- большое количество минеральных веществ – железо, никель, медь, калий, кальций, натрий и многие другие. Благодаря этому, организм получает все необходимое для нормальной жизнедеятельности;
Применение:
Заварювати іван-чай потрібно, як і будь-який інший. Відмітною його особливістю є те, що на 2 літра окропу потрібно всього 2 столові ложки заварки.
Основні | |
---|---|
Виробник | Русь |
Країна виробник | Украина |
Упаковка | Бумажный пакет |
Вага | 50 кг |
- Ціна: 67 грн.