Кардамон зелений у зернах 50 грам, при застуді, кашлі, бронхітах, астмі, хрипоті, втрати смаку, поганий харч.
- Немає в наявності
147 ₴
Рекомендується при: застуді, кашлі, бронхітах, астмі, хрипоті, втрати смаку, поганому травленні, нетравленні шлунка.
На латині: Ellettaria cardamomum
Кардамон - одна з найдавніших і найцінніших спецій у світі, її навіть називають "Царем Спецій". Зелені насіння кардамону мають ніжний аромат і є цінним комерційним продуктом. На індійському ринку спецій це друга за кількістю збуту і експорту спеція після чорного перцю.
Батьківщиною кардамону є Малабарський берег Індії і Цейлон, які на сьогоднішній день є найбільшими виробниками кардамону. Кардамон також вирощується в Гватемалі і Танзанії. Серед усіх видів кардамону індійський тримає першість по своїм якостям і смаку.
Смак: гострий/солодкий
Енергетичні характеристики: зігріваючий ВК - П +.
Живить тканини: плазма, кров, кістковий мозок, нервові клітини.
Впливає на системи: травну, дихальну, кровоносну, нервову.
Терапевтична дія: загальнозміцнюючий, відхаркувальний, вітрогінний, шлунковий, потогінний.
Протипоказання: виразка, висока Пітта.
Для лікування вживати у вигляді настою (не кип'ятити), порошку (від 100 до 500 мг), в молоці. У середні століття кардамон продавався в аптеках як ліки, секрет приготування якого зберігався у великій таємниці.
Лікувальна дія кардамону дивно.
1. Його використовують для лікування шлунка і зміцнення селезінки. Ефірні олії кардамону розганяють накопичилася в селезінці і легенях слиз.
2.Ароматний чай з суміші меленого кардамону, сухого імбиру і гвоздики допомагає впоратися з болем у животі (від переїдання або нетравлення) і сприяє хорошій роботі кишечника.
3. Доданий до кави, кардамон усуває токсичність кофеїну!
4. Не менш смачний і корисний чай з рівних частин (по 0,5 чайної ложки кардамону, куміна і коріандру. Цей тонізуючий напій допоможе вам позбавитися від відчуття тяжкості в шлунку і у всьому тілі.
5. Кілька насіння кардамону можуть усунути нудоту і зупинити блювоту, і, згідно з нещодавнім дослідженням лікарів, є також чудовим тоніком для серця.
6. Пожувавши насіння кардамону, можна позбутися поганого запаху з рота.
7. Полоскання рота настоєм кардамону і кориці виліковує фарингіт, сухість в горлі, хрипоту, пом'якшує горло.
8. Щоденне полоскання рота і горла настоєм кардамону є надійним захистом від грипу.
9. Щодня з'їдаючи 4-5 чорних насіння кардамону з чайною ложкою меду, ви поліпшите свій зір, зміцните нервову систему і воспрепятствуете потрапляння в організм шкідливих мікробів.
10. Кардамон зменшує вміст води і слизу в організмі.
11. Чай з кардамону лікує енурез (нетримання сечі).
12. Кардамон допомагає при травних розладів у дітей (на грунті нервових захворювань) та при надлишку повітря в тілі. У цих випадках його слід поєднувати з фенхелем. Кардамон впливає на наше тіло також на тонкому, психофізичному рівні. Згідно Аюрведе, кардамон в значній мірі сприяє активності і ясності розуму, стимулює роботу серця, дає відчуття легкості, спокою і благополуччя.
Добавлять кардамон в блюдо надо очень осторожно, поскольку это сильная пряность. Одного стручка или четверти чайной ложки молотого кардамона вполне достаточно для ароматизации блюда на 5-6 человек. Для сладких блюд (компотов, киселей, горячих и холодных пудингов) достаточно 2х -3х черных семян, причем в этом случае, как и в супы, семена кардамона добавляют за 5 минут до готовности, а молотый кардамон в самом конце, буквально за несколько секунд до окончания тепловой обработки.
Аромат кардамону у великій мірі залежить від його насіння, тому при його покупці необхідно переконатися у гарному якості кардамону. Коробочки не повинні мати тріщин, не повинні бути порожніми, зморщеним або занадто дрібними (недозрілими).
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Тип спецій | Кардамон |
Вага | 0.05 г |
- Ціна: 147 ₴