Совместимость продуктов по аюрведе
Один из главных принципов - не смешивать в одном приеме пищи белки разного происхождения: мясо, рыба, яйца, молочные продукты. Допускается совмещение растительных (бобовые культуры) и молочных белков (творог, панир, сметана).
Молоко нельзя принимать вместе с продуктами имеющими кислый вкус и солью.
Молочные продукты не совместимы с бананами.
Фрукти краще приймати за 30 хвилин до їди, після їди, або через годину після їжі. Виняток: гранат, ананас, лимон (лайм), фініки, родзинки.
Дині дуже примхливий продукт - краще їх вживати окремо.
Не змішувати в одному блюді сіль і цукор.
Лимони з йогуртом, огірками або помідорами.
Пасльонові з молочними продуктами або огірками. Пасльонові – це картопля, перець, баклажани і помідори. Наприклад, лазанья з сиром або запечена картопля з сиром і сметаною не рекомендуються.
Зернові не рекомендується змішувати з іншими зерновими.
Не нагрівати мед. Мед не можна нагрівати, інакше він може призвести до утворення токсинів. Дозвольте вашій чаю охолонути, перш ніж класти в нього мед, і не купуйте пластівці з медом.
Мед і рівну кількість масла дхі (перетоплений і очищений молочний жир)
Бобові можна змішувати один з одним. Наприклад, можна поєднувати квасоля і сочевицю.
Також можна змішувати зернові з бобовими. Зернові і бобові окремо засвоюються на 40%, а приготовлені разом засвоюються на 80% кожен.
- Запалення товстої кишки Коліт — лікування АюрведаВикористовуються звичайні дієтичні рекомендації та лікування препаратами Аюрведи описане нижче.Повна версія статті
- Постійно холодні стопи — лікування з аюрведуДля лікування провести курс пропарювання описаний нижче 4-7 днів і потім повторювати раз на тиждень.Повна версія статті